Mitkä lattiavärit ovat trendikkäitä?

Parkettivalmistaja Timberwisen sivuilta löytää artikkeli, joka vetää yhteen viime vuosien lattiatrendejä:

  • Vuosina 2008-2012 trendikkäitä olivat valkoiset ja vaaleat lattiat
  • Harmaansävyiset lattiat olivat suosituimmillaan noin 2013-2016
  • Muutamien viime vuosien aikana harmaan sävyt ovat alkaneet väistyä kun luonnollisemman sävyisten mutta kevyesti vaalennettujen lattioiden suosio on alkanut kasvaa. Tämä oli havaittavissa Lohjan asuntomessuilla (2021) - aika monesta kohteesta löytyi vaalennetulta tammelta tai saarnelta näyttävä lattia.
  • Parin kuluneen vuoden aikana on siirrytty pois valko-musta-harmaa -kaudesta ja sisustukset ovat muuttuneet sävykkäämmiksi - eri värien käytöstä on tullut yleisempää. Ruskean eri sävyjen ja tummempienkin sävyjen kysyntä on lisääntynyt. Timberwisen mukaan vaikuttaisi siltä että lattiatrendeissä oltaisiin palaamassa tummempiin sävyihin. Ne olivat edellisen kerran suosiossa parikymmentä vuotta sitten. Iltalehdessä oli parkettivalmistaja Tarkettin edustajan haastattelu. Tarkett ennustaa että tummat lattiat ovat tekemässä paluuta. Tai siis enemmänkin on kyse siitä että tummemmat lattiat ovat tulossa vaaleiden rinnalle - Tarkett uskoo vaaleiden lattioiden suosion jatkuvan.

Meillä on ollut pitkään haaveena vaaleanharmaa lattia. Viimeisimmässä kolmessa asunnossamme on kaikissa ollut sävyttämätön 3-säleinen tammiparketti ja olemmekin jotenkin sellaiseen lattiaan kyllästyneet. Mutta tuon Timberwisen artikkelin perusteella taidamme olla 5-8 vuotta aikaamme jäljessä lattiatrendeissä. Hassua mitenkä trendit muuttuvat - 20 vuotta sitten tummanruskea parketti tuntui omiin silmiin tyylikkäältä, kun taas 10 vuotta sitten se ei olisi enää tullut kysymykseenkään. Ja nyt se on sitten taas tekemässä paluuta 😊.

Meidän tämän hetken suosikkiparkettimme on Parlan Tammi Piano 1-säleisenä. Allaolevassa kuvassa näkyy siitä näytepala.



Tämän blogin suosituimmat tekstit

Takuukorjausvastuun välttelyä

Sievitalo-kokemuksia - tarina pientaloteollisuuden alennustilasta

Harvinaisen törkeä rakennusvirhe ja yritys piilottaa se