Ulkopuolen täytöt ja routaeristys

Tälläkin viikolla tontilla, vai pitäisikö sitä jo kutsua työmaaksi, kävi vilske. Viikon aikana tontti pitäisi saada valmiiksi ontelolaattojen asennusta varten. Ensimmäinen homma oli sokkelin valumuottien purkaminen. Lähtötilanne näytti tältä:

Muotit poistettiin maanantain aikana ja lisäksi sokkelin yläpinta (vaakapinta) hiottiin tasaiseksi. Lopputulos näytti maanantai-iltana tällaiselta takapihan puolelta katsottuna:

Ja etupihan puolella näkymä oli tämä:

Kun muotit oli saatu maanantaina purettua, niin tiistaina vuorossa oli patolevyjen asentaminen sokkelin ympärille. Patolevyihin kuuluu myös laittaa suojaksi ylälistat. Tiistain tuloksia on näkyvissä seuraavassa kuvassa:

Kuten kuvasta näkyy, niin hommaa jouduttiin tekemään vesisateessa. Ihan kaikkea patolevyä ei ehditty tiistaina laittaa, joten urakka jatkui keskiviikkona, jolloin kuvioihin astuivat myös alapohjan tuuletuspaalut. Mielenkiintoisena tiedonjyväsenä maaurakoitsija kertoi että noin 99 prosenttiin omakotitaloista tulee tällä hetkellä tummanharmaat tuuletuspaalut. Valmis patolevy ja tuuletuspaalut näyttävät tältä:

Tuo tumma aaltomainen kuvio sokkelin pinnassa syntyy ilmeisesti silloin kun betonia tärytetään. Nuo rumimmat jäljet jäivät tietysti tuohon etupihalle autokatoksen nurkan ja etuoven väliin, siis paikkaan jonka ohi tulemme kulkemaan monta kertaa päivässä. Toivottavasti jäljet saa peittoon tummanharmaalla sokkelimaalilla. Kuvassa näkyy myös kuinka osa routeristeistä on jo asennettu.

Torstaina työn alla oli erityisesti routaeristyksen asentaminen sokkelin ulkopuolelle ja ulkopuolen täyttöjen jatkaminen. Se eteni näin:

Torstai-iltana työmaalle toimitettiin myös kattoristikot. Maaurakoitsija tasasi niitä varten alueen etupihalle ja kuljettaja tuki ne pystyyn.

Ulkopuolen täyttöjä jatkettiin perjantaina. Lisäksi takapihaa tasoiteltiin. Nyt ollaankin sitten valmiita asentamaan ontelolaatat maanantaina. Työmaa jäi viikonlopun ajaksi tällaiseksi:

Ontelolaattojen jälkeen jossain vaiheessa ensi viikkoa asennetaan elementit, kattoristikot ja aluskate. Ensi viikollakin siis on toimintaa luvassa. Elementtien toimituspäivä ei ole vielä tiedossa, mutta se siis osuu jonnekin välille tiistai - perjantai. Sää jatkuu ensi viikolla epävakaisena. Tuoreimman ennusteen mukaan keskiviikkona sataa runsaasti ja sateet jatkuvat läpi torstain aina perjantain aamuyöhön saakka. Ainoat poutapäivät olisivat siis tiistai ja perjantai, joten toivomme kovasti elementtien toimitusta jompana kumpana päivänä. Toki säätyyppi on nyt niin epävakainen että ennusteet tulevat vielä varmasti päivittymään.

Lisää taloprojektimme Sievitalo-kokemuksia löytyy täältä.








Tämän blogin suosituimmat tekstit

Takuukorjausvastuun välttelyä

Sievitalo-kokemuksia - tarina pientaloteollisuuden alennustilasta

Harvinaisen törkeä rakennusvirhe ja yritys piilottaa se