Kosteutta ikkunalasien välissä lattiavalun jälkeen

Kuluvan viikon maanantaina rakenteilla olevaan omakotitaloomme valettiin lattia. Emme ole vielä lattiavalusta ehtineet kirjoitella - tarkoitus olisi tehdä niin lähitulevaisuudessa. Mutta tärkein tieto tämän blogipostauksen kannalta on että valun jälkeen betoni alkaa kuivua ja siinä samalla talon sisälle vapautuu valtava määrä kosteutta (ja lämpöä). Käytännössä tiivistynyttä kosteutta saattaa valua pitkin kaikkia talon sisäpuolen pintoja. Tätä osasimmekin odottaa. Mutta mikä tuli yllätyksenä oli että valua seuraavana iltana kosteutta löytyi myös ikkunalasien välistä:

Kuva on otettu talon ulkopuolelta ja siinä näkyy kuinka ulommaisen ikkunalasin sisäpintaan on tiivistynyt kosteutta. Tällaista ei pitäisi tapahtua, koska sekä ikkunan sisäpuitteessa että ulkopuitteessa on tiivisteet eikä kosteutta näin ollen pitäisi päästä lasien väliin. Vilkaisu karmin pohjalle paljasti että vettä oli kertynyt myös sinne, mikä on huono tilanne koska karmi on maalattua puuta eikä sitä ole suunniteltu kestämään maalipinnan päällä seisovaa vettä:

Syy sille miten ikkunan sisäpuolelle oli päässyt kosteutta jäi tässä vaiheessa mysteeriksi. Ensimmäinen ajatus, joka tuli mieleen oli että ehkäpä ikkunan tiivisteet on asennettu huonosti ja kostea ilmaa pääsee lasien väliin sitä kautta. Laitoimme asiasta kyselyä Sievitalon suuntaan.

Lisää taloprojektimme Sievitalo-kokemuksia löytyy täältä.


Tämän blogin suosituimmat tekstit

Takuukorjausvastuun välttelyä

Sievitalo-kokemuksia - tarina pientaloteollisuuden alennustilasta

Harvinaisen törkeä rakennusvirhe ja yritys piilottaa se