Satoja reikiä höyrynsulkumuoveissa

Kuten aiemmassa blogipostauksessa kirjoittelimme, Sievitalon elementtien pystytysporukka hajotti talomme kattoristikot, minkä seurauksena elementit jäivät seisomaan työmaalle ilman kattoa (ilman kattoristikoita ja aluskatetta). Elementit suojattiin pressuilla, jotka ammuttiin kiinni elementteihin sadoilla niiteillä. Valitettavan moni näistä niiteistä lävisti höyrynsulkumuovin. Kun pressuja poistettiin, höyrynsulkumuoveihin syntyi reikiä ja repeämiä. Lisäksi reikiä ja repeämiä on toki syntynyt rakennushommien tohinassa ihan normaalistikin. Mutta meidän työmaamme tapauksessa reikiä on varmaankin tavallista enemmän suojapressujen niittien tekemien reikien vuoksi. 

Reikiä paikkailtiin höyrynsulkuteipillä erityisesti tällä viikolla jotta höyrynsulkumuoveista saataisiin tiiviimmät ennen lattian valamista. Kuivuvasta betonista kun syntyy valtava määrä kosteutta joka tiivistyy höyrynsulkumuovien pintaan.

Paikkoja tuli runsaasti, luultavasti luokkaa muutama sata. Tällaiselta höyrynsulkumuovit näyttivät paikoitellen:

Ja tässä vielä toinen esimerkki:

Myös tähän talon nurkkaan paikkoja on tullut runsaasti:

Ylläolevassa kuvassa näkyvät pitkät höyrynsulkuteippisuikaleet eivät ole paikkoja, vaan ne on laitettu muovien liitoskohtiin.

Ja katonrajastakin tiivistettävää on löytynyt:

Niittien lisäksi höyrynsulkumuovien läpi oli jostain syystä ainakin tässä kohdassa taloa lyöty myös nauloja:

Isoin reikä oli vielä loppuviikosta paikkaamatta. Olisikohan tässä käynyt niin että ilmanvaihtoputkien asentajan jalka on livennyt ja tullut läpi katon höyrynsulkumuovista:

Tämän repeämän pituus oli noin 45cm.

Höyrynsulkumuovimme ovat siis jokseenkin reikäiset, mutta positiivinen seikka on se että reikiä on ehditty melko hyvin paikkailemaan. Aikanaan tiiveysmittauksessa sitten selvinnee kuinka hyvin hommassa on onnistuttu.

Lisää taloprojektimme Sievitalo-kokemuksia löytyy täältä.




Tämän blogin suosituimmat tekstit

Takuukorjausvastuun välttelyä

Sievitalo-kokemuksia - tarina pientaloteollisuuden alennustilasta

Harvinaisen törkeä rakennusvirhe ja yritys piilottaa se