Väliseinärakenteiden pystyttämistä - huonetilat alkavat hahmottua

Tämän viikon alkupuolella vielä odoteltiin vastavaletun betonilattian kuivumista. Maanantaina ja tiistaina työmaalla ei tapahtunutkaan mitään. Tiistaina betonin pinta näytti tällaiselta:

Keskiviikkona, reilu viikko lattian valamisen jälkeen, työmaalla alkoi taas tapahtua. Ensimmäinen homma oli asentaa talon keskellä olevan kantavan väliseinän tolpat:

Kuva on otettu joskus seitsemän jälkeen illalla, joten työmaalla on jo melko pimeää. Rakennesuunnitelija päätyi laittamaan tuon kantavan väliseinän talon keskelle jotta katto kestäisi varmasti isommankin lumikuorman. Väliseinän alla on viiden teräspaalun varassa oleva sokkelipalkki.

Torstaina väliseinäpalkkeja laitettiin lisää ja suurin osa huonetiloista olikin jo hahmotettavissa:

Kuvassa etualalla ovat näkyvissä kahden liukuoven metallikehikot.

Perjantain aikana päästiin tilanteeseen, jossa lähes kaikki väliseinätolpat olivat paikallaan. Lauantaina työmaalla näytti, tällä kertaa päivänvalossa, tältä:

Kuva on otettu yhden makuuhuoneen nurkalta. Kuvassa oikealla näkyvä tila on olohuone.

Viikon aikana Sievitalolta tuli ilmoitus että MDF-kattopaneeleissa (jollaiset olimme valinneet toimitussisältöömme) on koko maassa toimitusvaikeuksia. Tämän vuoksi sisäkattomateriaali vaihtuu maalattuun kipsilevyyn. Tämä saattaa kuitenkin olla hyvä juttu, sillä maalattu kipsilevy oli meillä aiemmin mielessä yhtenä vaihtoehtona, mutta se jäi suunnitelmista pois koska lisäkustannusta MDF-paneeliin verrattuna olisi tullut luokkaa muutama tuhat euroa. Nyt lisäkustannuksia meille ei vaihdosta tule.

Ensi viikolla olisi tarkoituksena että kuvassa oikealla näkyvät olohuoneen isot ikkuna vaihdetaan. Kaikki kolme ikkunaa vaurioituivat kun seinäelementtejä pystytettiin. Lisäksi ikkunoiden alla olevat kastuneet villat tullaan vaihtamaan. Luultavasti myös sähkötyöt polkaistaan käyntiin.

Lisää taloprojektimme Sievitalo-kokemuksia löytyy täältä.



Tämän blogin suosituimmat tekstit

Takuukorjausvastuun välttelyä

Sievitalo-kokemuksia - tarina pientaloteollisuuden alennustilasta

Harvinaisen törkeä rakennusvirhe ja yritys piilottaa se