Väliseinien levytystä ja ulkoseinäverhoilun viimeistelyä

Omakotitalomme työmaalla saatiin tämän viikon maanantaina sähkötyöt valmiiksi. Päivän päätteeksi sähköasentajat olivat vieneet työvälineensä pois:

Maanantaina asennettin mm. kattorasioita. Niitä ruuvattiiin kiinni pätkään ulkoseinälautaa, joka pujotettiin kattorimojen ja höyrynsulkumuovin väliin:

Myös ulkoseiniin tulevia pistorasioita ja pihavaloja varten tehtiin läpiviennit höyrynsulkumuovien, seinävillojen ja ulkoseinäverhoilun läpi:

Maanantaina Kaukokiito toimitti takan materiaalit etupihalle. Uuniseppien lavoja saapui kaikkiaan neljä (tässä kuvassa näkyy vain kaksi) kappaletta:

Noissa paketeissa ovat sisällä mm. takkaan tulevat laastit, joten pakettien sisällön pitäisi säilyä kuivana. Paketit tulevat seisomaan pihalla sään armoilla ainakin viikon ajan ennen kuin takka-asentaja saapuu. Onneksi tajusimme tarkistaa suojamuovien kunnon sillä kahden lavan tapauksessa suojamuovit olivat revenneet ilmeisesti kuljetuksen aikana sen verran pahasti auki, että pakettien sisältö olisi luultavasti kastunut sateen iskiessä. Onneksi mukana oli rulla höyrynsulkuteippiä (kenelläpä sitä nyt ei aina kassissa mukana olisi ;-), joten ehdimme korjaamaan repeämät ja tiivistämään suojamuovien saumat ennen kuin vesisade iski illan aikana. Pihalla seisoskeli tässä vaiheessa melkoinen määrä tavaraa.

Sievitalon työmaan siivouksesta ja tavaran suojauksesta vastaava heppu kävi työmaalla sekä maanantaina että tiistaina. Sähköasentajien jälkien siivous oli melko suurpiirteistä. Siivooja vei isoimmat roskat pois, mutta ei esimerkiksi imuroinut sahanpuruja ja muita pienempiä roskia (esim. kaapelinpätkiä) pois lattialta. Jouduimmekin tekemään tämän itse. Kuulemma sama tyyppi hoitaa kaikkien Etelä-Suomen rakenteilla olevien Sievitalojen siivouksen. Meidän talopakettimme tapauksessa hän myös vastaa tavaran vastaanotosta, sisäänkannosta ja suojauksesta (meidän Sievitalo Täysin valmis -toimitussisällössä tavaran vastaanotto, sisäänkanto, suojaus ja työmaasiivous kuuluvat Sievitalon vastuulle). Homma on kuitenkin toiminut käytännössä niin että kukaan ei ole tavaraa vastaanottamassa, vaan kuljetusfirmat tiputtavat tavarat pihatielle tai kadunvarteen. On jäänyt meidän omalle vastuullemme tarkistaa että tavara on suojattu kunnolla. Nyt sekä noiden kuvassa näkyvien kipsilevynippujen että takkalavojen tapauksessa kävi niin että muutaman nipun ja kahden lavan suojamuovit olivat rikki, joten jouduimme paikkaamaan ne itse. Sievitalon tavaran suojaaja ilmestyy yleensä paikalle muutaman päivän viiveellä. Ja jos noiden päivien aikana sattuu satamaan, niin tavara on vaarassa kastua.

Keskiviikkona timpurit palasivat työmaalle. Koska päivä oli suhteellisen poutainen, niin timpurit keskittyivät puuttuvien ulkoseinä- ja räystäslautojen asennukseen. Keskiviikkona varaston nurkka saatiin valmiiksi (alinta ulkoverhouslautaa lukuunottamatta).

Torstaina oli sateisempi päivä, joten timpurit siirtyivät sisähommiin. Päivän aikana osa väliseinistä saatiin levytettyä ja villojakin saatiin paikalleen. Tässä yksi makuuhuoneista otsalampun valaisemana:

Perjantaina takajulkisivun ikkunoiden päältä puuttuneet ulkoverhouslaudat ja räystäslaudat saatiin paikalleen.

Olohuoneen isoja ikkunoita on vielä tukemassa ylimääräinen lauta, koska ikkunat vaurioituivat elementtejä asennettaessa ja ovat irti. Uudet ikkunat odottelevat pressuilla peitettyinä etupihalla kuten yhdessä ylläolevassa kuvassa (viides kuva) näkyy.

Lauantaina pääsimme taas pitkästä aikaa valoisan aikaan työmaalle. Allaolevassa kuvassa näkyy kuinka kipsilevyjä ja väliseinien villoja on jo osittain laitettu paikalleen:

Katosta roikkuvat sähkökaapelit ovat LED-spotteja varten. Seinien yläosissa ja katossa näkyy lukemattomia höyrynsulkuteipin palasia jotka on laitettu muoveissa olevien reikien peitoksi.

Ensi viikolla työmaalla jatkunee sama meininki - poutapäivinä viimeistellään ulkoseinäverhoilua ja räystäslautoja ja sadepäivinä levytetään seiniä. Katon levytys alkanee sitten kun sisäseinät on saatu valmiiksi. Ilmeisesti myös takka-asentaja saattaa ilmestyä työmaalle. Ja vaurioituneiden olohuoneen ikkunoiden vaihtoa odotellaan myös.

Lisää taloprojektimme Sievitalo-kokemuksia löytyy täältä.





Tämän blogin suosituimmat tekstit

Takuukorjausvastuun välttelyä

Sievitalo-kokemuksia - tarina pientaloteollisuuden alennustilasta

Harvinaisen törkeä rakennusvirhe ja yritys piilottaa se