Sievitalo julistaa force majeuren + takan asennusta, maalämpökaivon porausta ja levytystä

Tämän viikon tapahtumiin Sievitalomme työmaalla lukeutuivat takan muuraus, maalämpökaivon poraus ja seinien ja katon levytyksen jatkaminen. Lisäksi Sievitalo julisti force majeuren. Näistä asioista kerromme lisää alempana.

Maanantaina levytettiin katot suurimmassa osassa makuuhuoneista. Tässä esimerkkinä yhden makuuhuoneen levytetty katto:

Meille tulee tosiaan kattomateriaaliksi maalattu kipsilevy koska Sievitalo ei pystynyt toimittamaan meidän alun perin valitsemaamme MDF-kattopaneelia.

Välillä oli sattunut pieniä vahinkoja levyjä seiniin ja kattoon asennettaessa. Tässä lohjennut kipsilevyn nurkka on ruuvattu kiinni kattoon:

Työmaalla kipsilevy käytetään todella tarkasti ja hävikki minimoidaan. Lohkeilleiden levyjen lisäksi seiniin on päätynyt myös ruoantähteiden ja mudan tahrimia ja jopa märkiä levyjä.

Tiistaina Uuniseppien takka-asentaja tuli Virosta asti kasaamaan takkaa. Takkaa kasailtiin aina myöhäiseen iltaan saakka. Takasta puuttuvat vielä mm. laatat, hormi ja luukut. Tiistai-iltana se näytti tältä:

Takka on mallia Uunisepät Polar Kivi.

Tiistaina joku alkoi täyttämään tontilla seisovaa vaihtolavaamme omilla jätteillään - sinne oli ilmestynyt ainakin jakkara, pöytä ja parvekeruukku:

Toisille taas vaihtolava on osoittautunut aarreaitaksi. Meiltä on pyydetty lupaa hakea sieltä esimerkiksi käsittelemätöntä puutavaraa polttopuuksi ja väliseinätolppien ylijäämäpätkiä.

Keskiviikkona ja torstaina jatkui levytys. Kattoon levyjä nostellaan tällaisella levyhissillä:

Torstaina levytettiin eteistä ja sen yhteydessä olevaa WC:tä:

Kuvassa pilkistää myös olohuoneen sisäkatto, joka on vielä levyttämättä. Kuvan etualalla ovat havaittavissa betonilattian halkeamat. Halkeamat ovat jatkaneet laajenemistaan myös tämän viikon aikana.

Torstaina Sievitalo julisti Force Majeure -tilanteen. Syynä ovat materiaalien ja raaka-aineiden toimitusvaikeudet. Sievitalon mukaan Force Majeure-tilanteessa tapahtuvaa mahdollista toimituksen viivästystä ei pidetä sopimusrikkomuksena, eikä siitä seuraa Sievitalolle viivästysseuraamuksia. Eli siis toisin sanoen talomme valmistumisajankohta saa nyt lykkääntyä ilman että Sievitalon tarvitsee hyvittää meille asiasta mitään. Force Majeure tästä vielä puuttuikin, mutta nyt sellainenkin on.

Perjantainakin levytettiin. Mutta päivän suurin tapahtuma oli kuitenkin maalämpökaivon poraaminen. Aamulla porauskalusto tuotiin takapihalle:

Ja etupihalle tuotiin pölynsidontakontti. Poraus jatkui läpi päivän ja oli käynnissä vielä iltapäivälläkin.

Kuvassa näkyvään vaihtolavaan päätyi porauksessa syntyvä kivituhka. Porakaivoon päätyvää vettä pumpattiin myös vaihtolavalle. Vesi oli varsin savipitoista ja sitä valui runsaasti lavalta pitkin jalkakäytävää jolle lava oli puoliksi laskettu. Illalla näkymä oli tällainen:

Ja miltäs se valmis maalämpökaivo sitten näytti. No näinkin komealta:

Tästä lähtee 120 metriä peruskallion sisään ulottuva porakaivo. Maalämpöä odottelemme innokkaasti koska parhaillaan työmaata lämmitetään yötä päivää rakennuslämmittimellä, jossa on liki saman verran tehoa kuin saunan kiukaassa. Sähkölaskut ovatkin muodostuneet valtaviksi. Arvio lokakuun sähkölaskusta (sisältäen sähkön siirron) on noin 500 euroa. Työmaa lämmitetään rakennuslämittimellä oletettavasti projektin loppuvaiheille saakka. 

Tänään lauantaina Uuniseppien takka-asentaja teki paluun työmaalle. Ensi viikolla oletettavasti viimeistellään seinien ja sisäkaton levytys. 

Lisää taloprojektimme Sievitalo-kokemuksia löytyy täältä.


Tämän blogin suosituimmat tekstit

Takuukorjausvastuun välttelyä

Sievitalo-kokemuksia - tarina pientaloteollisuuden alennustilasta

Harvinaisen törkeä rakennusvirhe ja yritys piilottaa se