Maalit jäätyivät pihalle

Viime viikon suurin takaisku Sievitalomme rakennusprojektissa oli vastassa kun saavuimme työmaalle keskiviikkoiltana. Pihalla odotti tällainen näky:

Työmaalle oli toimitettu muun muassa sisäseinien maalit, vesieristepurkit, pohjustinkanisteri ja akryylimassat. Mutta ne oli jätetty pihalle seisomaan kahdeksan asteen pakkasessa ja ne olivat jo ehtineet jäätyä. Lisäksi useampi purkeista oli lommoilla. Tässä tilanteessa ei oikein ollut mitään järkeä.

Kurkkasimme yhden maalipurkin sisälle ja sen sisällä maali oli jäätynyt purkin reunoilla:

Kuvassa purkin reunoilla näkyvä kiinteämpi maaliaines on jäätynyttä maalia. Purkit olivat myös paikoin lommoilla:

Meidän Sievitalo Täysin Valmis -toimitussisällössämme tavaran vastaanotto, suojaus ja sisäänkanto kuuluvat Sievitalon vastuulle. Tällaista ei siis pitäisi tapahtua. Kuljetusyrityksestä (Kaukokiito) kerrottiin että kuorman saapuessa Sievitalon timpurit olivat paikalla työmaalla. Tavaran sisäänkanto ei kuulu Kaukokiidon diiliin, joten he jättivät kuorman kadunvarteen. Sievitalon timpurit eivät ryhtyneet kantamaan tavaraa sisälle, vaan yrittivät työntää lavaa kadulta pihalle, ilmeisesti koska lavat olivat liikenteen tiellä. Tämän seurauksena lavat kaatuivat ja maali- ynnä muut purkit levisivät kadulle. Purkit saivat lommoja, mutta säilyivät ehjinä. Timpurit ja Kaukokiidon kuljettaja kasasivat purkit pihalle, lähtivät kotiin ja jättivät tavaran jäätymään pihaan.

Jäätynyttä tavaraa oli paljon: 12 purkkia maalia (97,2 litraa), 11 purkkia (165kg) vesieristettä, yksi kanisteri pohjustetta ja viisi putkiloa akryylimassaa. Ilmoitimme asiasta Sievitalolle. Sievitalon vastaus oli että he tulevat työmaalle tarkistamaan tavaran. Lopputulos oli että 29:stä jäätyneestä purkista ja putkilosta kaksi merkittiin jäätyneiksi:

Tässä vaiheessa verenpaineemme nousi taivaisiin. Esimerkiksi tuota ylemmässä kuvassa näkyvää jäätynyttä maalipurkkia ei oltu merkitty jäätyneeksi, vaan se oli hyväksyttyjen purkkien joukossa.

Olimme tietysti myös yhteydessä vastaavaan mestariimme. Hänen mukaansa kaikki jäätynyt maali pitää uusia. Lisäksi hän neuvoi olemaan yhteydessä vesieristeen ja pohjusteen valmistajaan. Valmistajan kanta oli että jäätynyttä tavaraa ei voi enää käyttää. Perjantaina saimmekin helpotukseksemme Sievitalolta tiedon että kaikki jäätynyt tavara uusitaan. Omien laskeskelmiemme mukaan tavaraa jäätyi ainakin 2000 euron edestä. Jo pelkästään jäätyneiden vesieristepurkkien hinta on 907,50 euroa.

Kurkkasimme jäätymään päässeeseen maalipurkkiin sen sulettua ja maali näytti tällaiselta:

Eipä tuo oikein kelvolliselta tavaralta enää näytä. Mutta nyt siis odottelemme innokkaasti uusia maaleja, vesieristeitä, pohjustinta ja akryylimassoja.

Kirsikkana kakun päälle jouduimme lopulta itse toimittamaan noin 115kg jäätynyttä tavaraa kaatopaikalle, koska Sievitalo nouti työmaalta pois vain osan tavarasta.

Lisää taloprojektimme Sievitalo-kokemuksia löytyy täältä.





 



Tämän blogin suosituimmat tekstit

Takuukorjausvastuun välttelyä

Sievitalo-kokemuksia - tarina pientaloteollisuuden alennustilasta

Harvinaisen törkeä rakennusvirhe ja yritys piilottaa se