Tulovesiputki asennettiin väärään paikkaan

Kuluvan viikon tiistaiaamuna Sievitalo oli meihin yhteydessä ja kyseli että onko vesimittarin asennuksen järjestäminen rakenteilla olevaan taloomme meidän vastuullamme. Meillä on Sievitalon Täysin valmis -talopaketti jossa "sinä hankit tontin ja teet valinnat, muusta sinun ei tarvitse huolehtia". Näin ollen vastasimme että eikös tämän toimenpiteen pitäisi kuulua Sievitalolle. Ja Sievitalolta oltiinkin yhteydessä kunnan vesilaitokseen jotta vesimittarin asennus saataisiin vireille.

Vesilaitoksen asentajat saapuivat työmaalle jo saman päivän aikana, mutta eivät pystyneet asentamaan vesimittaria koska selvisi että talomme tulovesiputki oli asennettu keskelle varaston lattiaa. Normaalisti putki kuulemma vedetään alapohjan läpi siten että se asettuu seinän viereen. Ja koska putki on seinän vieressä, voidaan vesimittari kiinnittää suoraan seinään. Mutta meidän talossamme tulovesiputki on noin puolen metrin etäisyydellä seinästä. Vesilaitokselta kerrottiin että tulovesiputkea jouduttaisiin jatkamaan, mikä vaatisi ylimääräistä hitsaustyötä. Tästä aiheutuisi lisäkustannuksia. Hommaa hankaloittaa vielä se että tulovesiputken yläpuolelle tullaan aikanaan asentamaan ilmanvaihtolaite. Vesilaitos oli ollut asiasta yhteydessä Sievitaloon. Sievitalo ja vesilaitos arvioivat yhdessä että tulovesiputken/vesimittarin ja ilmanvaihtolaitteen väliin jää todennäköisesti sen verran tilaa että vesimittari on vielä mahdollista lukea sen jälkeen kun ilmanvaihtolaite on asennettu.

Tulovesiputkea jatkettiin tiistaina. Ja itse vesimittari asennettiin keskiviikkoaamuna. Lopputulos näytti tältä:

Kuvan vasemmassa reunassa näkyvä musta putki jonka keskellä kulkee sininen viiva on jatkettu tulovesiputki. Vesimittari puolestaan on näkyvillä kuvan yläreunassa. Kuvassa näkyvät valkoiset putket ovat vesikiertoisen lattialämmityksen putkia. Ja taustalla olevat harmaat putket ovat maalämmön keruupiirejä varten. Keruupiirejä ei ole vielä asennettu.

Meille jäi epäselväksi että miksi tulovesiputken läpivienti oli päädytty tekemään lattian keskelle eikä seinän viereen. Ongelma saatiin lisäkustannuksella ratkaistua, mutta helpompaa ja halvempaahan tämäkin olisi ollut jos putki olisi laitettu suoraan seinän viereen.

Lisää taloprojektimme Sievitalo-kokemuksia löytyy täältä.




Tämän blogin suosituimmat tekstit

Takuukorjausvastuun välttelyä

Sievitalo-kokemuksia - tarina pientaloteollisuuden alennustilasta

Harvinaisen törkeä rakennusvirhe ja yritys piilottaa se