Huonoa maalausjälkeä

Viime viikon ja kuluvankin viikon maanantaina valvojamme kävi Sievitalomme työmaalla tarkastelemassa Sievitalon maalareiden työnjälkeä. Tuomio oli että osa pinnoista on maalattu huonosti ja ne pitäisi maalata uudelleen. Valvoja kehottikin meitä reklamoimaan virheistä.

Olimme jo aiemmin itsekin ihmetelleet miksi osa seinistä ja katosta näyttivät keskeneräisiltä. Olimme olettaneet että tämä johtuu sitä että ne ovat, no, keskeneräisiä ja tultaisiin vielä maalaamaan toiseen kertaan. Väärä arvaus. Sievitalolta kerrottiin että seinät ovat nyt lopullisessa muodossaan. Voi hyvä tavaton. Otimme kopin valvojan neuvosta ja ryhdyimmekin reklamoimaan. Reklamaatioita varten otimme kuvia kaikkein pahimmista puutteista.

Yhden makuuhuoneen kattoon oli roiskittu seinämaalia, jonka päälle oli myöhemmin maalattu valkoisella kattomaalilla. Valitettavasti ohut kerros kattomaalia ei riitä peittämään tummemman seinämaalin roiskeita. Katto näyttää paikoitellen tältä:

Talon ehkä huonoiten maalattu seinä löytyi yhdestä makuuhuoneesta:

Seinä näyttää tuolta päivänvalossa. Kuvassa näkyvät kaksi pystyraitaa eivät ole heijastuksia maalipinnassa, vaan huonosti tasoitettuja kipsilevyjen saumakohtia. Jos seinää katsoo voimakkaassa sivuttaisvalossa, niin se näyttää tältä:

Nämä raidat ovat seinän kipsilevyjen saumakohtiin laitettua tasoitetta. Kyseiset kohdat seinässä heijastavat valoa eri tavalla kuin muu seinä. Ei ole tietenkään reilua tarkastella seinän virheitä voimakkaassa sivuttaisvalossa - sillä tavalla kun löytyy virheitä käytönnössä mistä tahansa maalipinnasta. Mutta nämä raidat siis tosiaan näkyvät normaalissa päivänvalossa vaikka niitä tarkastelisi kuinka kaukaa tahansa. Valitettavasti uudelleenmaalaus ei taida tuota seinää enää pelastaa. Ongelmana on että pohjatyöt, siis seinän tasoitus, on tehty huonosti. Seinä pitäisi varmaankin hioa tasaiseksi jotta noista raidoista päästäisiin eroon. Vastaavanlaisia normaalissa valaistuksessa havaittavissa olevia raitoja valvojamme löysi ainakin kahdelta muulta seinältä eri puolilla taloa.

Eräässä toisessa makuuhuoneessa päätyseinään oli jäänyt tällainen kohta:

Tämäkin on näkyvissä normaalissa valaistuksessa. Lisäksi tuolla samalla seinällä on paljon tummanharmaita pisteitä, joiden alkuperää emme saaneet selville. Koko seinä pitäisi maalata uudestaan.

Keittiössä vinon sisäkaton alapuolella maalipinta näyttää tältä:

Mitähän tässä on tapahtunut? Näyttäisi että seinä on maalattu vain osittain - tela ei ole koskettanut kaikkia alueita seinällä.

Olohuoneen seinä eteisen kulkuaukon vieressä on karu näky:

Paistaisikohan tuolta läpi seinään laitettu tasoite? Emme ole ihan varmoja.

Olohuoneen katossa on huomattavissa huonosti tasoitettuja kohtia:

Seinille olivat paikoitellen jääneet näkymään ruuvit joilla kipsilevyt on kiinnitetty:

Voisimme laittaa tähän blogipostauksen vieläkin enemmän kuvia huonosta maalausjäljestä. Mutta eiköhän näilläkin tule pointti selväksi. 

Lähetimme tosiaan useamman reklamaation Sievitalolle. Kerroimme valvojallemme mistä kaikista kohdista olimme reklamoineet. Hän ei ollut tähän listaan tyytyväinen, vaan kehotti reklamoimaan vieläkin enemmän - yhdenkään maksavan asiakkaan kun ei kuulemma tulisi sietää näin huonosti tehtyä työtä. Paranneltavaa nyt vaan löytyy niin paljon. Huokaus.

Lisää taloprojektimme Sievitalo-kokemuksia löytyy täältä.






Tämän blogin suosituimmat tekstit

Takuukorjausvastuun välttelyä

Sievitalo-kokemuksia - tarina pientaloteollisuuden alennustilasta

Harvinaisen törkeä rakennusvirhe ja yritys piilottaa se