Katosta löytyi kaksi reikää

Kirjoitimme viikko sitten aiemmassa blogipostauksessa että rakenteilla olevan Sievitalomme katolla olevien lumien sulaessa talon etuterassin katteen reunalautojen välistä alkoi virrata vettä terassilautojen päälle. Epäilimme että syy tälle ilmiölle olisi tiilikatteessa oleva reikä. 

Valitettavasti olimme oikeassa. Lumien ja pihalla olevan jään sulettua pääsimme seitsemän metriä pitkien tikkaiden nokassa tarkastamaan terassin tiilikatetta. Yksi vilkaisu tiilikatteeseen ja syy paljastui. Kattotiilien väliin oli jäänyt rakoja:


Kuvassa näkyy kuinka vesi valuu katolla ylempänä olevaa kattotiiltä pitkin kattotiilien välissä olevaan aukkoon. Kaiken lisäksi terassin toisella nurkalla on toinen samanlainen aukko. Ei hyvää päivää. Mitä tässä on tapahtunut? Kattotiilet asensivat Sievitalon timpurit. He ovat varmaankin huomanneet mokansa, mutta päättivät olla korjaamatta reikiä, jättää katon tuollaiseksi ja toivoa että kukaan ei asiaa huomaa. Reiät ovat olleet katolla tätä blogipostausta kirjoitettaessa jo noin 4-5 kuukautta. 

 

Toki tiilikatteen alla on aluskate. Mutta nuo reiät ovat terassin katon reunatiilien kohdalla. Reikien alla ei ole aluskatetta, vaan terassin katon reunalaudat. Vesi virtaakin reunalautoja pitkin terassin nurkille, ja tippuu terassin katon kahden eri sivun reunalautojen välistä terassilaudoitukselle.

 

Reikiä kävivät viikon aikana työmaalla ihmettelemessä sekä Sievitalon edustaja että vastaava mestarimme. Kumpikaan ei osannut sanoa miten nuo reiät voisi korjata. Homma ei hoidu niin helposti että reiät tukkii esimerkiksi tiivistysmassalla - siinä tapauksessa kattoon muodostuisi vesitaskuja, joista vesi purkautuisi alas katon otsalautoja pitkin jostain toisesta kohtaa. Jäämme toivomaan että asiaan löytyy ratkaisu ja että tämäkin ongelma ei jää meidän korjattavaksemme.

Lisää taloprojektimme Sievitalo-kokemuksia löytyy täältä. 

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Takuukorjausvastuun välttelyä

Sievitalo-kokemuksia - tarina pientaloteollisuuden alennustilasta

Harvinaisen törkeä rakennusvirhe ja yritys piilottaa se