Osa kiintokalusteista katosi toimituksen aikana

Maanantai

Tämä viikko käynnistyi Sievitalomme työmaalla varhain maanantaiaamuna kun Mellanon kalustetehtaan rekka peruutti pihalle jo ennen aamuseitsemää. Autosta purkautui valtava määrä kiintokalusteita - keittiön ja kodinhoitohuoneen kaapit, makuuhuoneiden vaatekaapit, eteisen kaapit, WC-tilojen allaskaapit, ja niin edelleen. Talon eri tilat täyttyivätkin asennusta odottamaan jääneistä kalusteista:

Ihan ilman kolhuja ei kiintokalusteita sisäänkannettaessa säästytty - sisäänkantajat onnistuivat tekemään kaksi syvää lommoa yhden makuuhuoneen seinään. Seinä vaatiikin paikkausta.

 

Työmaalla hääri maanantaina vain yksi laatoittaja. Kylpyhuoneeseen asennettiin lattiakaivot, lattian kaatoja parannettiin ja lattian laatoitus aloitettiin. Lisäksi WC:n ja varaston lattioita ja WC:n seiniä saumattiin.

 

Valvojamme pyörähti myös työmaalla. Hän katseli maalarin työnjälkeä, totesi sen paikoitellen huonoksi ja kehotti reklamoimaan asiasta. Kävimmekin ottamassa kuvia kaikkein huonoiten maalatuista kohdista ja lähetimme kuvia Sievitalolle. Maalari ilmeisesti tekee paluun työmaalle ensi viikolla maalatakseen varaston sisäseinät. Samalla hän toivottavasti korjailee aiempia jälkiään. Tässä yksi esimerkki talon ehkä huonoiten maalatusta seinästä:

Seinä näyttää tuolta päivänvalossa. Kuvassa näkyvät kaksi pystyraitaa eivät ole heijastuksia maalipinnassa, vaan huonosti tasoitettuja kipsilevyjen saumakohtia. Jos seinää katsoo voimakkaassa sivuttaisvalossa, niin se näyttää tältä:

Ei hyvä. Toivottavasti Sievitalo suostuu maalaamaan seinän uudelleen.

Tiistai

Tiistaiaamuna työmaalle saapui vieläkin lisää tavaraa, muun muassa parketit ja astianpesukone. Laatoittaja puolestaan viimeisteli kylpyhuoneen lattian laatoituksen ja aloitti laatoittamaan kylpyhuoneen yhteydessä olevan WC:n lattiaa:


Tiistai-iltapäivänä työmaalle saapui kiintokalusteiden asentaja, joka painoi hommia aina alkuyöhön saakka. Illan aikana alettiin kasaamaan keittiön ja kodinhoitohuoneen kiintokalusteita.

Keskiviikko

Keskiviikkona laatoitus- ja kiintokalustehommat jatkuivat rinnakkain. Laatoittaja viimeisteli kylpyhuoneen yhteydessä olevan WC:n lattian ja aloitti saunan lattian laatoituksen. Lisäksi työn alla oli lämpimän varaston lattian saumaus.

 

Kiintokalusteasentaja puolestaan asensi makuuhuoneiden ja kodinhoitohuoneen liukuovikaappeja. Yhdessä makuuhuoneessa kaappi jäi vielä kesken. Keskiviikon ikävä yllätys oli kun kuulimme että osa kiintokalustetoimituksesta oli hukkunut. Tämän vuoksi saarekkeen kaappi ja keittiön kaksi yläkaappia asennetaan joskus myöhemmin. Aikataulusta ei ole tietoa. Keittiö jäikin keskeneräiseksi:

Keskiviikkona saimme Sievitalolta arvion että kiintokalusteet saataisiin puuttuvia kaappeja lukuunottamatta valmiiksi torstain aikana. Myös laatoittajat saisivat hommat valmiiksi torstaina. Torstai-iltana molemmat hommat olivat kuitenkin vielä pahasti vaiheessa. Lisäksi meitä odotti kylmä työmaa - talon sisällä molemmat rakennuslämmittimet oli jätetty pois päältä. Ulkona oli pakkasta ja sisällä märkää laastia kuivumassa. Ei ole todellista. Lisäksi eteisen lattialla oli vettä. Voimakas tuuli oli painanut ulkona pöllyävää lunta sisällä työmaaoven raoista ja lumi oli sulanut lattialle.

Torstai

Torstain aikana kiintokalusteasentaja oli asentanut eteisen vaatekaapin ja aloitellut WC:n kaapin kasausta:

Koska työmaalla ei tehty välisiivousta maalaushommien jälkeen (olemme maksaneet Sievitalolle työmaan siivouksesta), kiintokalusteet töhriintyivät lattioilla vellovasta pölystä, jota oli syntynyt seinien tasoitteita hiottaessa. 

Torstai-iltana kodinhoitohuoneen ja keittiön kaapistot olivat vielä vaiheessa. Muun muassa ovet ja työtasot puuttuvat vielä tätäkin blogipostausta kirjoitettaessa.

Päivän aikana työmaalle toimitettiin uuni, mutta pakastin puuttuu edelleen. Samoin muun muassa tiskialtaat.

 

Päivän aikana selvisi että varaston lattiaan oli lattiakaivon lähelle jäänyt kohta, jossa lattian kaadot olivat pielessä. Lattiassa oli pieni "kumpare". Laatoittajat irroittivatkin osan jo asentamistaan lattialaatoista jotta kyseinen kohta saatiin hiottua tasaiseksi:

 

Laatoittajat myös jatkoivat saunan laatoittamista ja asensivat osan laattalistoista. Seinä-WC:n kotelon kansi laatoitettiin, vaikka näin ei olisi pitänyt tehdä. Koteloon piti tulla kansi kalustelevystä. Kotelon kantta ei kannata laatoittaa koska jos WC-istuimen säiliötä joudutaan joskus huoltamaan, niin laatat pitää rikkoa. Noh, siinäpä meni. Täytynee keksiä mittatilaustyönä tehdyille kansille jotain muuta käyttöä.

Perjantai

Perjantaina työmaalla rehki kaksi Sievitalon laatoittajaa. Varaston poistettujen laattojen tilalle laitettiin uudet laatat.  Kylpyhuoneen yhteydessä olevan seinä-WC-istuimen kotelon laatoitus saatiin melkein valmiiksi:

Seinä-WC:n kotelosto puuttuu laatta, koska Sievitalo ei ollut tilannut niitä tarpeeksi. Laatat loppuivatkin kesken. Lisää laattoja on tulossa toivon mukaan ensi viikkolla.

Lisäksi kylpyhuoneen ja saunan oviaukkojen reunoja laatoitettiin. Laatoittaminen on ollut melkoinen urakka - laatoittajat ovat tähän mennessä viihtyneet työmaalla jo viisitoista työpäivää. He ovat olleet työmaalla joka päivä yhtä sunnuntaita lukuunottamatta.

Kiintokalusteasentajaa ei työmaalla perjantaina näkynyt. Mutta maanantain kiintokalustetoimituksesta kadonneet kolme kaappimoduulia olivat löytyneet ja ne toimitettiin työmaalle. Pakastinta ei tosin edelleenkään saatu paikalle.

Viikonloppu

Lauantaina työmaalla oli hiljaista. Mutta sunnuntaina laatoittaja palasi viimeistelemään hommia. Työn alla olivat erityisesti kylpyhuoneen yhteydessä olevan WC:n lattialaattojen saumat. Kun ne ovat kuivuneet, niin kiintokalusteiden asentaja pääsee laittamaan WC:n allaskaapin paikalleen. Laatoitustyöt jatkuvat vielä kunhan lisätoimitus laattoja saapuu.

Ensi viikko

Ensi viikolla pitäisi jossain vaiheessa alkaa parketin, väliovien ja listojen asennus. Hommat voivat kuitenkin lykkääntyä koska laatoitus ja kiintokalusteiden asennus ovat aikataulusta myöhässä. Maalari palaa oletettavasti työmaalle korjaamaan aiempia jälkiään - toivottavasti ennen kuin parketti asennetaan.

Lisää taloprojektimme Sievitalo-kokemuksia löytyy täältä.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Takuukorjausvastuun välttelyä

Sievitalo-kokemuksia - tarina pientaloteollisuuden alennustilasta

Harvinaisen törkeä rakennusvirhe ja yritys piilottaa se