Puutteiden ahkeraa korjailua

Tässä tulikin nyt kaikkien kiireiden keskellä pidempi tauko blogipostauksiin. Rakenteilla oleva Sievitalomme on tällä hetkellä jo neljä viikkoa myöhässä. Sievitalo ehdotti meille kaksi viikkoa sitten että he olisivat valmiita luovuttamaan talon meille keskeneräisenä. Kieltäydyimme kuitenkin vastaanottamasta taloa ennen kuin kaikki reklamaatiot ja keskeneräiset työt on hoidettu kuntoon. Asioita onkin hiljakseen korjailtu. Esimerkiksi tiivistämättä jääneet saunan läpiviennit lopulta tiivistettiin. Saunasta revittiin jopa paneeleita irti. 

Maalari vietti työmaalla kokonaisen viikon korjatessa aiempaa maalausjälkeään. Valvojamme oli tällä kertaa tyytyväinen lopputulokseen.

Myös asentajien kolhimien kiintokalusteiden ovien tilalle on toimitettu uudet. Ne kuitenkin odottavat vielä asennusta. 

Ulkopinnoiltaan talo on nyt kunnossa lukuunottamatta keväällä tehtävää maalausta. Muun muassa kaikki puuttuvat smyygilaudat ovat paikallaan.

Laatoittaja kävi korjaamassa laattasaumoja ja laittamassa puuttuneita laattoja paikalleen.

Varaston vaurioitunut kynnys käytiin alkuviikosta korjaamassa. Samoin saunan asentamatta jääneet LED-valot käytiin asentamassa jälkikäteen. 

Talon yhdessä ikkunassa olevaa syvempää naarmua käytiin hiomassa. Tuntitolkulla kestäneestä hiomisesta huolimatta naarmua ei kuitenkaan saatu katoamaan, joten ikkunan lasit joudutaan vaihtamaan.

Kivilähde lupautui vaihtamaan keittiön saarekkeen vierekkäiset tasolevyt. Tasolevyjen piti olla samankokoisia, mutta koska ne valmistettiin eri päivinä, niistä tuli eripaksuiset ja myös syvyyssuunnassa niiden väliin jäi toleranssit ylittävä "pykälä". Uudet tasolevyt asennetaan aikaisintaan kahden viikon päästä.

Eclisseltä tullaan lähitulevaisuudessa vaihtamaan kodinhoitohuoneen ja yhden makuuhuoneen vialliset liukuovet.

Pakastinkin saatiin lopulta toimitusvaikeuksista huolimatta työmaalle. Tosin jouduimme maksamaan ekstraa ja lisäksi vaihtamaan erimerkkiseen pakastimeen, joten nyt vierekkäin asennettavat jääkaappi ja pakastin ovat erinäköiset. Pakastinta, joka on kalusteovellinen malli, ei olla vielä asennettu.

Taloon tehtiin Sievitalon toimesta loppusiivous. Se kuitenkin tehtiin hyvin pintapuolisesti. Ikkunoista pestiin vain sisäpinnat. Kaikki muut pinnat jouduimme pesemään itse. Myös ikkunalasien välissä olevat sahanpurut jouduimme itse imuroimaan. Ja olohuoneen kuraiset ikkunat jouduimme myös pesemään itse. Seinälaatat jätettiin kaikissa tiloissa pesemättä ja olemmekin jynssäilleet niistä pois niihin roiskunutta maalia, laastia ja tasoitepölyä. Vaatekaapit ja keittiön kaapit jouduimme pesemään sisäpuolelta. Jopa ikkunoiden lasien väliin laitetut isokokoiset Sievitalon tarrat jätettiin meidän irroitetttaviksemme. Ja tätä listaa voisi jatkaa melkein loputtomiin. Meillä on Sievitalon Täysin Valmis -toimitussisältö, jossa olemme maksaneet Sievitalolle työmaan loppusiivouksesta.

Mutta alkaa kuitenkin näyttää lupaavalta että kaikki talon puutteet saadaan lopulta korjattua. Viimeisimmän arvion mukaan valmista voisi olla aikaisintaan kahden viikon päästä, kuusi viikkoa aikataulusta jäljessä.


 Lisää taloprojektimme Sievitalo-kokemuksia löytyy täältä.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Takuukorjausvastuun välttelyä

Sievitalo-kokemuksia - tarina pientaloteollisuuden alennustilasta

Harvinaisen törkeä rakennusvirhe ja yritys piilottaa se