Tältä näyttävät kaatuneet kattoristikot

Kuten olemme aiemmin kirjoittaneet, Sievitalo-projektissamme sattui takaisku pari kuukautta takaperin seinäelementtien pystytyspäivänä kun kattoristikot kaatuivat työmaalla. Olimme aiemmin siinä uskossa että ristikot olivat kaatuneet pihalla siinä vaiheessa kun ne olivat pystyyntuettuina odottelemassa katolle nostoa. Löysimme nyt kuitenkin kuvia joista selviää että ristikot olivatkin kaatuneet talon katolla:


Kuvan perusteella ristikoita on kaatunut kuin dominopalikoita. Ristikoita putosi talon sisäpuolellekin.

Ristikot pääsivät ilmeisesti kaatumaan koska Sievitalon asennusporukka oli tukenut ne pystyyn turhan heikosti ja pellolta puhaltanut tuulenvire vei voiton tukilaudoista.

Elementtien asennuspäivän iltapäivän kuluessa kaikki ristikot poistettiin nosturilla katolta:

Ja kun kaikki ristikot oli saatu poistettua, työmaalle jäi talo jossa oli pelkät seinäelementit.

Kattoristikoiden kaatumisesta on kulunut tätä blogipostausta kirjoitettaessa jo lähes kaksi kuukautta, joten tällä hetkellä talossa on jo tiilikate päällä. Kattoristikoiden kaatuessa ylläolevassa kuvassa näkyvät talon keskellä olevat kolme isoa ikkunaa vaurioituvat - niiden karmit ja pielet halkesivat ja saranat vääntyivät. Sievitalo vaihtaa ikkunat ensi viikolla uusiin. Samalla vaihdetaan toivottavasti myös ikkunoiden alla olevat villat, jotka kastuivat kahdesta syystä. Ensimmäinen syy oli että lattiavalusta aiheutunut kosteus tiivistyi ikkunalasien väliin (mikä oli mahdollista koska vaurioituneet ikkunat eivät olleet tiiviit) ja valui villoihin rikkinäisten karmien kautta. Toinen syy oli että Sievitalon timpurit olivat ennen lattiavalua jostain syystä poistaneet osan ikkunoiden suojaksi laitetusta höyrynsulkumuovista, jonka tarkoitus oli estää kosteuden tiivistyminen ikkunan sisäpintaan. Muoviin viilletyn aukon kautta kosteus tiivistyi ikkunan sisäpintaan ja valui sitä pitkin villoihin.

Lisää taloprojektimme Sievitalo-kokemuksia löytyy täältä.







Tämän blogin suosituimmat tekstit

Takuukorjausvastuun välttelyä

Sievitalo-kokemuksia - tarina pientaloteollisuuden alennustilasta

Harvinaisen törkeä rakennusvirhe ja yritys piilottaa se